Norrköping: Laddar för Augustifesten

Veckoslutet före skolstart har det sedan slutet av 80-talet varit fest på stan i Norrköping. Första åren karneval där företag och föreningar ordnade utstyrsel och ekipage för att tåga genom staden. Sedan blev det mera en karneval med inresta dansare och musikgrupper och mindre lokala inslag i karnevalståget. Sedan ett antal år är karnevalen ersatt av en Augustifest som pågår i 4 dagar.

Kristina
Redan under måndagskvällen kunde förberedelserna märkas och då främst vid Kristinaplatsen och på Tyska torget. För norrköpingsborna märktes det mest genom att trafiken vid Kristinaplatsen var avstäng och resenärerna på busslinje 119 fick åka en omväg.
Tyska
Vid både Kristinaplatsen och Tyska torget var det tivoli som förbereddes. Arbete med byggandet av karuseller och andra åkattraktioner pågick på båda platserna och nya attraktioner anlände. Tivolit öppnar för allmänheten onsdag den 13 augusti kl 12.

Vasaparken
Den tredje platsen där förberedelser kunde ses var i Vasaparken där en scen var under uppbyggnad. En scen som på onsdagskvällen kommer att ha Norrköpings Symfoniorkester på plats och med Janne Schaffer som gästartist. Under torsdagen kommer Vasaparken att fyllas av RIX FM Festival med många artister – bl a Ace Wilder och Robin Stjernberg.

Under Augustifesten så är det aktiviteter på många olika arenor med marknadsstånd fredag och lördag. Frånsett RIX FM satsar arrangörerna mest på lokala artister i år. Vi har dock erfarit att norrköpingsbördige Robert Haglund, känd från Fantastic Four, kommer att framträda i Knäppingsborg på lördag kväll. Knäppingsborg har konserter varje kväll i veckan men dessa finns inte med i karnevalsprogrammet.

Torsdag, fredag och lördag kommer det också vara musikfyrverkeri som Göteborgs Fyrverkerifabrik producerat. Torsdag är temat  ”Mello Girls, fredag ”KISS” och lördag ”Bruce Springsteen”.

Text & foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.