Archive for december 1st, 2014

Finspång: Kvinna bestulen på mobiltelefon

Vid 20.30-tiden var en kvinna ute och gick med sin hund på Kapellvägen i Finspång, när några killar knuffar till henne och tar hennes mobiltelefon och springer från platsen. Enligt vakthavande befäl vid polisen i Östergötland så ska inte kvinnan ha skadats fysiskt men hon blev chockad.

Malmö: Brand i skåpbil

Tidigare ikväll har räddningstjänsten varit och släckt en brand i en skåpbil som stod parkerad på Borrgatan i Malmö.

Norrköping: Kunglig invigning

Under måndagen, den 1 december, var det en stor dag i Norrköping! En kunglig invigning, fast utan ”kungliga” närvarande! Förra året reste H M Konung Carl XVI Gustaf runt landet i en Eriksgata för att markera sina 40 år vid tronen. Vid besöket i Norrköping besökte kungaparet bland annat Konstmuseet och en utställning ”Konstigt, Roligt, […]

Åre: Brand i mindre byggnad

Räddningstjänsten har larmats till Uppland öster om Undersåker där det brinner i en mindre fristående byggnad.

Vara: Brand i byggnad

Räddningstjänsten har larmats till Smedtofta utanför Vara där det ska brinna i någon form av byggnad. Hur omfattande branden är finns inga uppgifter om.

Nyköping: Brand i motorfordon

Räddningstjänsten har larmats till en brand i ett motorfordon på E4 strax innan Stavsjö. Det finns risk för begränsad framkomlighet.

Katrineholm: Brand på daghem

Räddningstjänsten har larmats till Stavstugans daghem i Katrineholm där det ska ha börjat brinna i några mattor. Det är ännu oklart om det befann sig någon person i byggnaden när händelsen inträffade.

Arvika: Brand i källare

Räddningstjänsten har larmats till en villa på Fyrklövervägen i Arvika där man ska ha någon form av brand i källaren till villan.

Linköping: Trafikolycka

En trafikolycka mellan tre personbilar har inträffat på Industrigatan i Linköping. Fyra personer uppges vara drabbade, det är oklart om någon har skadats allvarligt.

Örebro: En person avliden

Uppdatering: Olyckan tidigare idag på riksväg 52 utanför Örebro var en frontalkollision mellan en lastbil och en personbil. Enligt uppgift så ska föraren i personbilen ha omkommit i olyckan.

Botkyrka: Brand i tuggmaskin

Räddningstjänsten är på plats på en industri på Tumbavägen i Botkyrka där det ska brinna i en tuggmaskin. Det är oklart hur omfattande branden är.

Nyköping: Trafikolycka

En trafikolycka mellan två personbilar har inträffat i korsningen Bagaregatan/Repslagargatan i Nyköping. Två personer uppges vara drabbade.

Tranås: Lastbilsolycka

En lastbil har kört in i järnvägsviadukten på Ängarydsgatan i Tranås. Enligt uppgift ska ingen person ha kommit till skada men det uppges vara rörigt på platsen.

Helsingborg: Trafikolycka

En trafikolycka mellan en MC och en personbil har inträffat på Vasatorpsvägen i Helsingborg. Det är oklart om någon har kommit till skada.

Norrköping: Rökutveckling från lada

Räddningstjänsten är på plats i Örminge utanför Östra Husby där det ska vara rökutveckling från taket på en lada.

Motala: Singelolycka på riksväg 211

En husbil har kört i diket på riksväg 211 i Labbetorp utanför Motala. Enligt uppgift ska en person vara kvar i fordonet. Det är okänt om personen har kommit till skada.

Katrineholm: Singelolycka på väg 55

En personbil har kört ner i diket på väg 55 strax innan Katrineholm. Två personer uppges vara drabbade, det är oklart om någon har kommit till skada.

Stockholm: Risk för spridning till vinden

Uppdatering: Enligt polisen är branden på Förlandagränd  begränsad till en lägenhet. Man är dock rädd att branden ska sprida sig till vinden. Inga personer skadade vad som är känt. Flera personer har spontanevakuerat och buss är på väg där de evakuerade kan värma sig.

Malmö: Fortfarande avspärrat

I kvarteret runt Rättscentrum i Malmö ligger det glassplitter och nedfallna fönsterrutor på gatorna. Ingången till Rättscentrum är totalförstörd. En del balkonger i bostadshusen intill har svåra skador och butiker och salonger har också skadats. Platsen är fortfarande avspärrad vid lunchtid och bevakas av polisen.

Stockholm: Brand i lägenhet

Räddningstjänsten är på plats på Förlandagränd i Stockholm där det ska brinna i en lägenhet i ett flerfamiljshus. Det är i nuläget oklart hur omfattande branden är.