Archive for mars, 2014

Västerås: Rymlingen från rättspsyk gripen i Stockholm

Uppdatering: Efter tips till polisen kunde den 43-åring som rymt från Rättspsyk i Sala under eftermiddagen gripas i Stockholm strax innan klockan 22. Gripandet gick odramatiskt till. Mannen kommer så snart som möjligt återföras till Rättspsyk i Sala.

Örkelljunga: Lägenhetsbrand

Tidigare ikväll har räddningstjänsten varit och släckt en lägenhetsbrand på Sjöhultsvägen i Åsljunga. Enligt polisen så fick en man föras till sjukhus med okända skador.

Borlänge: Misstänkt lägenhetsbrand

Räddningstjänsten har larmats till en bostadsfastighet på Plogstigen i Borlänge där man har en misstänkt lägenhetsbrand.

Linköping: Vilsekomna flickor

ringde en anmälare och berättade att två flickor i sexårsåldern befann sig på buss nr. 10 vid resecentrum i Linköping. Flickorna hade gått på bussen vid IKEA men när de anlände till resecentrum visste de inte längre var de var. När de fick frågor kom de inte heller ihåg var de bor. En polispatrull åkte […]

Umeå: Mindre brand i bostad

Räddningstjänsten larmades på eftermiddagen till en bostad på Kronoskogsvägen i Umeå där man haft ett mindre brandtillbud.

Umeå: Singelolycka på Obbolavägen

Räddningsenheter larmades på eftermiddagen  till Norra Obbolavägen vid Beröbron där en singelolycka inträffat. Föraren som varit ensam i fordonet fördes i ambulans till sjukhus.

Västerås: Mördare avvek under ledsagad permission

Klockan 13:45 larmades Polisen om att en 43-årig man avvikit under en ledsagad permission från Rättspsykiatri i Sala. Mannen befann sig vid tidpunkten i Skultunaområdet. Mannen är 181 centimeter och har grått hår. När han avvek från permissionen var han klädd i ljusbrun skinnjacka, vit skjorta, svarta jeans och svarta skor. Polisen söker aktivt efter […]

Gränna: Singelolycka på E4

Utryckningsfordon är på väg till en singelolycka som har inträffat i norrgående fil norr om Gränna. Enligt ännu obekräftade uppgifter ska en personbil ha kört in i vajerräcket.

Arboga: Brand i bostad

Räddningstjänsten har larmats till en bostad på Skogsstigen i Arboga där man har rökutveckling. Enligt uppgifter ska någonting på en spis börjat brinna.

Skinnskatteberg: Singelolycka

På länsväg 596 strax söder om Uttersberg körde en personbil av vägen och voltade på eftermiddagen. I bilen fanns en 32-man som anträffas utanför bilen. Som passagerare fanns även en 20-årig kvinna samt ett 8 månader gammalt barn. Samtliga lastade med ambulans och förda till Centrallasarettet i Västerås. Mannen ska enligt polisen vara svårt skadad. Kvinnan och barnet […]

Eskilstuna: Rån mot Hemköp

Vid 13.30-tiden inkom ett överfallslarm från Hemköp Smeden i Eskilstuna. Enligt initiala uppgifter har en ensam gärningsman rånat butiken med en hammare. Gärningsmannen avvek i riktning mot Skiftinge. Signalement: helmaskerad yngling, svart träningsoverall. I nuläget finns inga fler uppgifter skriver polisen på sin sida.

Norrköping: Cyklist påkörd

En cyklist blev på eftermiddagen påkörd på Södra Promenaden i Norrköping. Enligt uppgifter ska cyklisten klarat sig utan allvarligare skador.

Lund: Lastbilsolycka

En lastbilsolycka har inträffat vid Dalbyvägen i Lund. Det har inte framkommit om någon person har skadats vid olyckan.

Härnösand: Drunkningstillbud

Räddningsenheter har larmats till vattnet vid Rådhuset i Härnösand där det ska ha inträffat någon form av drunkningstillbud.

Karlshamn: Trafikolycka på riksväg 29

En trafikolycka mellan en personbil och en lastbil har inträffat på riksväg 29  i Karlshamn. Utryckningsfordon är på väg till platsen. Det finns risk för begränsad framkomlighet uppger Trafikverket.

Katrineholm: En fastklämd i lastbilsolycka

En lastbilsolycka har inträffat på Stentavägen vid infarten till Lerbo utanför Katrineholm. Enligt uppgifter ska chauffören ha klämts fast vid olyckan. Räddningsenheter har precis kommit på plats och man får räkna med begränsad framkomlighet.

Linköping: Trafikolycka vid Vallarondellen

En trafikolycka har inträffat vid Vallarondellen i Linköping. Det har inte framkommit ännu om någon har skadats vid olyckan.

Norrköping: Inbrott på skola

Polisen kallades på morgonen till Erlaskolan på Södra promenaden i Norrköping där man drabbats av inbrott. Okända gärningsmän ska ha sågat sig genom väggen och väl inne i lokalen tillgripit ett flertal surfplattor och datorer uppger polisen.

Jönköping: Singelolycka på E4

En singelolycka har inträffat på E4 i närheten av A6 i Jönköping. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Åsele: Älgolycka utanför Lillsjönäs

En älgolycka inträffade på morgonen vid Lillsjönäs utanför Åsele. Föraren som var ensam i fordonet har förts i ambulans till sjukhus uppger polisen.