Archive for the ‘Läsarnas bilder’ Category

Avesta: Vackert norrsken

Inatt kunde man beskåda norrsken i södra Dalarna. Bilden är tagen av Niklas Hagman vid sjön Bäsingen utanför Avesta.

Avesta: Norrsken

En ovanligt kraftig solstorm väntades träffa atmosfären under fredagsdygnet. Så här såg det ut natten till lördagen i Bergshyttan utanför Avesta, trots en del dimman.

Natten som kommer är det fullmåne

Natten som kommer är det fullmåne och denna bild togs i natt strax utanför Norrköping. Inte helt kart på himlen utan några moln har faktiskt smygit sig fram på himlen.

Norrköping: Utanför stugan

Det har sina fördelar med att ha ett jobb ute på landet. När jag nyss gick ut för att få lite frisk luft så stod detta vackra rådjur bara några meter från från stugan. Fåglarna börjar vakna till och det är ett väldigt kvittrande.

Norrköping: Kvällsbild

En kvällsbild tagen på fredagen i stadsdelen Atrium i Norrköping.

Avesta: Snöoväder på Valborgsmässoafton

Avestaborna fick fira Valborgsmässoafton i snöoväder. Den här bilden är tagen på Strandbacken och det var inte trångt runt majelden.

Avesta: Vackert norrsken

Ett vackert norrsken kunde ses på himlen över Dalarna under natten till Annandag Påsk. Bilden som är tagen av Niklas Hagman är ifrån Bergshyttan utanför Krylbo.

Håbo: Varg synlig utanför Bålsta

Den här bilden har fotografen Tore Dahlström skickat oss. Bilden är tagen under dagen strax utanför Bålsta och Tore är helt säker på att det var en varg han observerade. Han fick dock inte upp kameran så fort och därför blev det en bild ett stycke ifrån.

Norrköping: Tranparet har anlänt

Nu har tranorna anlänt även till markerna nära Wighsnews. För några dagar sedan hördes lätet av tranorna men inga syntes. Men nu på morgonen så kunde man observera två tranor ute på fältet. Varje år brukar ett tranpar bli kvar och häcka här medan de andra flyger vidare.  

Stockholm: Vårdagsjämning

Fotograf Pontus Altin har skickat oss denna bild på morgonen från Vårdagsjämningen i Stockholm.  Så mycket vår ser det kanske inte ut att vara men den kommer säkert med tiden.

Ale: Vårtecken

Lungörten visar med den första blomman att våren är på väg vid Mollsjön som ligger i Vättlefjälls naturreservat i nordöstra Göteborg, uppger Birgitta Gustavsson från Nödinge.