Falun: Trafikolycka på Lugnetleden

En trafikolycka har inträffat på Lugnetleden i Falun. Tre fordon ska vara inblandade i olyckan och räddningsenheter är på väg.

Arvika: Trafikolycka på riksväg 61

En trafikolycka inträffade strax före tre på riksväg 61 i höjd med Edanekorset utanför Arvika. Det finns ännu inga uppgifter om någon behövde föras till sjukhus.

Norrköping: Musikalernas musikal Sound of Music

14100206
Östgötateatern satsar gärna på säkra kort för sin publik. Spelåret 2012-2013 satte man upp Familjen Addams i en föreställning som verkligen uppskattades av publiken. Nu på lördag är det premiär för musikalernas musikal Sound of Music! Finns anledning tro att det blir publikrusning till allas musikalfavorit som med sitt budskap känns aktuell även idag enligt regissören.

14100204
Bakom föreställningen står samma team som i Familjen Addams: Mattias Carlsson regisserar och är också med att forma koreografin tillsammans med Cynthia Kai. Scenografi och kostym håller Magnus Möllerstedt i och i orkesterdiket leder Johan Siberg orkestern.

14100203
I rollen som Maria har teatern handplockat norska Anette Amelia Larsen. Hon har arbetat tillsammans med Mattias Carlsson i den norska Melodifestivalen och tillsammans med Cynthia Kai i Fame. Den manliga huvudrollen, Kapten von Trapp, spelas av Richard Carlsohn.
14100205

Föreställningen kommer att spelas i Norrköping fram till början av januari 2015 för att sedan flytta över till Linköping där den spelas fram till 16 maj.

Text & foto: Sven Åke Molund

Ljusnarsberg: Brand i bostad

Räddningstjänsten finns på plats vid en bostadsfastighet på Storgruvegatan i Kopparberg där man har någon form av brand i ett kök.

Gävle: Misstänkt lägenhetsbrand

Räddningstjänsten finns på plats på Hemvärnsgatan i Gävle där man har en misstänkt lägenhetsbrand.

Umeå: Person påkörd

En person har blivit påkörd av ett motorfordon på Lilla Gatan i Umeå. Ambulans och polis är just nu på plats.

Karlstad: Singelolycka på E18

En singelolycka har inträffat på E18 mellan Bergvik och Karlstad.  Enligt uppgifter har en personbil kört av vägen och voltat. Utryckningsfordon finns på plats och en person uppges vara skadad.

Smedjebacken: Singelolycka

Utryckningsfordon är på väg till Bärkevägen i Söderbärke utanför Smedjebacken där det uppges ha inträffat en singelolycka.

Linköping: Cyklist påkörd

En cyklist har blivit påkörd av ett motorfordon i Vallarondellen, Linköping. Enligt de första uppgifterna ska cyklisten ha klarat sig utan allvarligare skador.

Falköping: Rån mot Pressbyrån

Två maskerade personer beväpnade med en pistol samt en kniv rånade på morgonen Pressbyrån vid Järnvägststationen i Falköping på pengar samt tobaksvaror. Man avvek från platsen in i tunneln som går under stationen ut mot baksidan av stationen och troligen hoppar in i en bil. Man skall ha varit maskerade samt mörkklädda vid tillfället, lite oklart hur mycket man fått med sig. Butiken stängd tills vidare och man hör personal samt vittnen på platsen samt söker av närområdet efter den bil som man tror att rånarna lämnade i.

Linköping: Trafikolycka

En trafikolycka har inträffat på Slatteforsvägen i Linköping.  Samtliga inblandade ska själva ha kunnat ta sig ur och det är oklart om någon har skadats.

Karlstad: Älgolycka

En älgolycka har inträffat vid Botorpsheden utanför Karlstad. Räddningsenheter är på väg till platsen och det finns inga uppgifter om skadeläget på de som färdats i fordonet.

Falun: Singelolycka på riksväg 50

En singelolycka har inträffat på riksväg 50 i höjd med Hultåsa utanför Falun. Föraren som varit ensam i fordonet ska enligt de första uppgifterna ha kunnat ta sig ur själv och det är oklart om denne skadats.

Linköping: Två inbrott

Under natten har det varit inbrott i en kontorslokal på Tullhusgatan och en ridklubb Snickaregatan i Linköping. Vid båda inbrotten har gärningsmännen tagit sig in genom att såga upp en vägg. Vad som har tillgripits är okänt.

Falköping: Inbrott i två Servicebutiker

Under natten har det varit inbrott i två Servicebutiker i Falköping. Enligt biträdande vakthavande vid polisen i Västra Götaland så ska cigaretter ha tillgripits på båda platserna.

Timrå: Inbrott på golfklubb

Klockan 03:28 larmades polispatruller till Timrå golfklubb med anledning av ett inbrottslarm. Man kunde snabbt konstatera att det varit inbrott och att man bland annat hade tillgripit tobaksprodukter.
Enligt polisen så kunde, tack vare iakttagelser från en väktare, en personbil sättas i samband med brottet. Detta fordon stoppades av en annan polispatrull i Vivsta klockan 03:50. I bilen färdades fem stycken personer och polispatrullen kunde även hitta tillgripet gods. Samtliga personer fördes till polisstationen i Sundsvall för förhör och åklagarkontakt.

Söderhamn: Lastbilsolycka

Foto: Daniel Sjöoholm / Larm-Söderhamn

Foto: Daniel Sjöoholm / Larm-Söderhamn

Det har inträffat en singelolycka med en lastbil på länsväg 633 väster om Ljusne. Chauffören ska ha förts i ambulans till sjukhus med oklara skador.

Malmö: Har varit en explosion under bilen

Foto: Mikael Nilsson

Foto: Mikael Nilsson

Uppdatering: Enligt polisen så har det varit en kraftig explosion under personbilen som inatt anträffades skadad på Augustenborgsgatan i Malmö. Undre delen av bilen har fått kraftiga skador samt även en del övriga skador. En parkerad bil intill har fått skador som kan liknas vid splitterskador. Ingen person har skadats vid tillfället. Platsen är avspärrad och teknikerna är nu på plats.

Foto: Fritz Schibli/ TOPNEWS

Foto: Fritz Schibli/ TOPNEWS

Malmö: Skadad bil på parkeringsplats

Vid 01.40-tiden inkom samtal till polisen om en smäll/rök från en parkeringsplats längs Augustenborgsgatan i Malmö. När polispatrullerna kom till platsen så kunde de konstaterar att en personbil hade skador samt att det finns mycket olja under denna. En intill parkerad personbil har fått skador på grund händelse. Ingen person har konstaterats skadad.

Jönköping: Singelolycka

En singelolycka har inträffat på länsväg 195 vid infarten mot Bankeryds industriområde. Det är okänt om någon har skadats.