Mjölby: Efterlysta anträffade i husvagn

Vid åttatiden påträffade en polispatrull två uppställda husvagnar på Linköpingsgatan i Skänninge. Polispatrullen utförde en kontroll av vagnarna varvid det visade sig att en av vagnarna är anmäld stulen sedan två dygn tillbaka och den andra vagnen, som är finskregistrerad, är falskskyltad. I den stulna husvagnen påträffas en kvinna och en man, båda är efterlysta i polisens register och ska hämtas till polisen för förhör gällande andra brott. Ytterligare en polispatrull kallades till platsen för att biträda med den fortsatta handläggningen av ärendet.

Uppsala: Misstänkt brand i lägenhet

Räddningsenheter är på väg till ett flerfamiljshus på Lagerlöfsgatan i Uppsala där man uppges ha en misstänkt brand i en lägenhet.

Trelleborg: Översvämning på Björkevägen

En vattenledning under gatan på Björkevägen i Trelleborg uppges ha sprungit läck och orsakat en större översvämning.

Hallstahammar: Singelolycka

Ambulans och polis är på väg till en singelolycka som har inträffat vid Riset norr om Hallstahammar. Det uppges vara en personbil som ska ha kört av vägen. En person, med okända skador, sitter kvar i bilen.

Hudiksvall: Lastbilsolycka

En singelolycka med en lastbil har inträffat på E4 vid Shell-macken vid Hudiksvall Västra. Det är okänt om någon har kommit till skada.

Borlänge: Brand i mindre stuga

Enligt vakthavande vid polisen i Dalarna så larmades de och räddningstjänsten till en brand i en mindre stuga på sportfältet i Borlänge. Eventuellt så är det en friggebod som det glöder och ryker ifrån.

Falkenberg: Brand i bil

Räddningstjänsten larmades strax före 04.30 till en brand i en bil vid idrottsplatsen på Hertings Allé i Falkenberg.

Norrköping: Man skjuten

Strax efter midnatt larmades ambulans och polis till Nygatan i Norrköping där en man född -86 befann sig med skottskada i ena armen och ett ben. Mannen som är känd av polisen sedan tidigare vill inte medverka så brottsplatsen är okänd.

Malmö: Läckage från tanktransport

Räddningstjänsten larmades på tisdagskvällen till norra delen av Malmö industrihamn sedan läckage uppstått från en tanktransport. När räddningstjänsten anlände konstaterades utflöde från en läckande ventil som skadats och då det inte med säkerhet kunde fastställas vad den flytande lasten bestod av genomfördes insatsen med stor försiktighet i avvaktan på att innehållet kunde identifieras. I nuläget har ekipaget flyttats till tät uppställningsplats där ämnet ska identifieras för att beslut ska kunna fattas om fortsatta åtgärder. Någon påverkan på mark, vatten eller miljö tycks inte skett och både väghållare och VA-Syd är på plats liksom expertis från Kemiavfall, uppger Räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Göteborg: Motorcykelolycka

Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats vid en motorcykelolycka vid rondellen på Torgny Segerstedtsgatan vid Gnistängsmotet i Göteborg. En motorcyklist uppges ha kört av vägen, men det är okänt om föraren har skadats allvarligt.

Eskilstuna: Inga personskador

Uppdatering: Ingen ska ha kommit till skada vid tisdagskvällens lägenhetsbranden på Bellmansplan i Eskilstuna. Enligt vakthavande vid polisen i Södermanland så fick lägenheterna i trappuppgången evakueras på grund av rökutvecklingen i trapphuset. Händelsen är rubricerad som mordbrand och lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning.

Vingåker: Knivskärning

Strax före 22-tiden på tisdagen greps en man efter att han knivskurit en person i handen i Vingåker. Enligt vakthavande vid polisen i Södermanland så anhölls han vid midnatt misstänkt för grov misshandel.

Västerås: Skulle gena, cyklade över kajkanten

Räddningstjänsten. ambulans och polis larmades strax efter 23.30 Kraftverksgatan i närheten av Kokpunkten i Västerås med anledning av att en person skulle befinna sig i vattnet. När polis anlände hade man lyckats få upp mannen ifrån vattnet.

Det visade sig vara en 54-årig man som skulle gena och cyklade då över kajkanten och kom att hamna i vattnet, uppger polisen. Mannen lämnades över till ambulanspersonalen för tillsyn och lite vård. Han hade klarat sig bra med tanke på val av väg.

Laholm: Mopedisten svårt skadad

Uppdatering: Vid tisdagskvällens olycka mellan en personbil och moped på länsväg 550 vid Årnaberga norr om Laholm så ska den 15-åriga mopedisten ha skadats mycket allvarligt. Enligt vakthavande vid polisen i Halland så har både bilen och mopeden tagits i beslag.

Forshaga: Två olyckor

Uppdatering: Det var en motorcyklist som tidigare ikväll kolliderade med en älg på riksväg 62 vid Olsäter norr om Deje. Enligt polisen så fördes föraren till sjukhuset med allvarliga skador. Vid olyckan stannade en personbil och från denna steg en 14-årig flicka ur. Ytterligare en personbil kom och kunde inte stanna så den körde på flickan så hon slungades upp i luften. Hon fördes till sjukhus med bland annat bäckenskador.

Malmö: Skott avlossades in genom fönster

Foto: Mikael Nilsson

Foto: Mikael Nilsson

Strax före 21 larmades polisen till en skottlossning på Zenithgatan i Malmö. Enligt uppgift så ska en person ha skjutit in genom ett fönster, men ingen ska ha kommit till skada. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök men det finns för närvarande ingen känd hotbild mot lägenhetsinnehavaren.

Foto: Mikael Nilsson

Foto: Mikael Nilsson

Höör: Rökutveckling från villatak

Foto: Peo Möller/ TOPNEWS

Foto: Peo Möller/ TOPNEWS

Räddningstjänsten larmades tidigare ikväll till Norra Torggatan i Höör där man har rökutveckling från taket på en villa. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

Foto: Peo Möller/ TOPNEWS

Foto: Peo Möller/ TOPNEWS

Eskilstuna: Rökutveckling

Det uppges vara rökutveckling från en lägenhet i ett flerfamiljshus på Bellmansplan i Eskilstuna. Räddningsenheter är på väg till platsen.

Malmö: Brand i soprum

Vid 22.30-tiden larmades räddningstjänsten till en brand i ett fristående soprum på Docentgatan i Malmö.

Bollnäs: Drunkningstillbud

Ett drunkningstillbud har inträffat i Ljusnan, Arbrå. En person saknas efter att ha hoppat från en flotte.