Bjuv: Bilbrand

Räddningstjänst och polis larmades strax före midnatt till en bilbrand vid Risekatslösa, i höjd med Mölledammen utanför Billesholm. Enligt de första uppgifterna så ska bilen vara övertänd men det är okänt om någon har skadats.

Malmö: Personrån

En man rånades strax efter 23 av tre gärningsmän på Västanforsgatan i Malmö. Gärningsmännen ska ha tilltvingat sig gods genom att hota mannen med ett knivliknande föremål.

Uppsala: Bilbrand

Räddningstjänsten i Uppsala larmades vid 23-tiden till Bandstolsvägen i Gottsunda där det ska brinna i en personbil.
Enligt senare uppgifter från vakthavande vid polisen i Uppland så misstänks branden vara anlagd.

Östersund: Bil i räcket

Foto: Johnny Sundin

Foto: Johnny Sundin

Tidigare ikväll körde en personbil av okänd anledning in i räcket på E14 vid Torvalla. De inblandade personerna uppges ha tagit sig ut ur fordonet på egen hand.

Norrköping: Blodig man transporterades till sjukhus

Vid 21-tiden kontaktade en person i Lindö polisen då denne observerat en blodig man gåendes på Kanalgatan. Ett flertal polispatruller åkte till platsen och påträffade där en man i 25-årsåldern som stämde in på beskrivningen, uppger polisen. Mannen, som var aggressiv och påverkad, fick åka med polisen till sjukhuset för omplåstring. Mannen är välkänd av polisen sedan tidigare. Det är ännu oklart hur han fått sina skador.

Borås: En skadad

Foto: Joakim Eriksson/ Agena Foto

Foto: Joakim Eriksson/ Agena Foto

Uppdatering: En person ska ha avvikit och en person fick föras till sjukhus efter olyckan som tidigare inträffade på gamla Varbergsvägen söder om Viskafors. Det var en lätt lastbil som körde in i en bergvägg.

Foto: Joakim Eriksson/ Agena Foto

Foto: Joakim Eriksson/ Agena Foto

Borås: Lastbilsolycka på Gamla Varbergsvägen

En lastbilsolycka har inträffat på Gamla Varbergsvägen söder om Viskafors. Räddningsenheter är på väg till platsen och man får räkna med mycket begränsad framkomlighet.

Helsingborg: Trafikolycka

En trafikolycka har inträffat på Ängelholmsleden i Helsingborg. Vid kollisionen ska ett av fordonen ha hamnat i diket. Räddningsenheter är på väg till platsen och det finns risk för begränsad framkomlighet.

Kalix: Hotfull man skjuten av polis

Polis har i eftermiddag tvingats skjuta verkanseld mot en man i Kalix. Mannen är gripen, misstänkt för bland annat försök till grov misshandel och skadegörelse på polisfordon. Han har förts till sjukhus för vård. Händelsen inträffade vid 15.30-tiden idag. Ett larm inkom till Polisen om att en man i 30-årsåldern i Kalix uppträtt mycket hotfullt. Enligt uppgift var mannen beväpnad.  Patruller skickades till platsen. Mannen gick till attack mot poliserna och mot polisfordon, beväpnad med ett tillhygge. Det fortsatta händelseförloppet föranledde att poliserna tvingades använda sitt tjänstevapen och skjuta verkanseld mot mannen. Polisen har inlett en förundersökning och kan i nuläget inte lämna ytterligare information i ärendet uppger polisen.

Göteborg: Rån mot Videobutik

En videobutik i norra Partille utsattes på eftermiddagen för ett rån. En kraftigt byggd man med mask för ansiktet har kommit in i butiken och  med hjälp av ett pistolliknande föremål har han tilltvingat sig pengar, oklar summa. Mannen lämnar butiken i okänd riktning, med sig har han en stor mörk sportbag. Inga uppgifter finns om personskador eller att något vapen avlossats. Mannen var klädd i en mörk jacka, mörka adidasbyxor och ljusa gympaskor. Polis har spanat i området, även med helikopter, utan resultat. En övervakningsfilm tas i beslag uppger polisen på sin sida.

Borlänge: Singelolycka på riksväg 50

En singelolycka har inträffat söder om Trollebo på riksväg 50 utanför Borlänge. Räddningsenheter är på plats och man får räkna med begränsad framkomlighet.

Västervik: Trafikolycka på E22

En trafikolycka har inträffat på E22 norr om Västervik. Enligt uppgifter ska en personbil och en buss ha kolliderat och räddningsenheter finns just nu på plats.

Norrköping: Trafikolycka vid Skvallertorget

Ambulans och räddningstjänst har larmats till Kungsgatan i höjd med Skvallertorget där det ska ha inträffat någon form av kökrock. Det är ännu oklart om någon person har skadats vid olyckan.

Mjölby: Trafikolycka på Svarvargatan

Polisen fick strax efter tre kännedom om att två personbilar kolliderat på Svarvargatan i Mjölby. Polis och ambulans larmades till platsen då en av de inblandade klagat på bröstsmärtor.  En av förarna fördes med ambulans till US i Linköping. Båda bilarna fick bärgas från platsen.

Öland: Trafikolycka i Borgholm

En trafikolycka har inträffat på Kvarngatan i Borgholm. Utryckningsfordon är på väg till platsen och det är ännu oklart hur det gått för de inblandade.

Vara: Rökutveckling från källare

Räddningstjänsten har larmats till en bostadsfastighet på Frejgatan i Vara där man har rökutveckling från källaren.

Norrköping: En skadad i olycka

Foto: Björn Persson

Foto: Björn Persson

En person fick föras till sjukhus i samband med en trafikolycka mellan två fordon vid Kneippenrondellen i Norrköping på eftermiddagen.

Halmstad: Person påkörd

En person har blivit påkörd av ett motorfordon vid Eurostop i Halmstad. Utryckningsfordon är på väg till platsen.

Östersund: Person påkörd

En person har blivit påkörd av ett motorfordon på Rådhusgatan i höjd med Spakliniken i Östersund. Ambulans och polis är på väg till platsen.

Åstorp: Trafikolycka

En trafikolycka har inträffat på Köpmangatan i Åstorp.  Utryckningsfordon är på väg till platsen och det finns ännu inga uppgifter om någon har skadats.